Първо беше Венеция - миналата седмица популярната дестинация въведе дневна входна

...
Първо беше Венеция - миналата седмица популярната дестинация въведе дневна входна
Коментари Харесай

Ограда срещу туристи - властите в Япония с необичайни мерки

Първо беше Венеция - предходната седмица известната дестинация въведе дневна входна такса от 5 евро за всички туристи, които влизат в града. С това се цели освен понижаване на тълпите, само че и опазване тук-там, които са в листата със Световното културно завещание на ЮНЕСКО.
 Защо Япония е най-популярната туристическа дестинация в света сега
Страната, която беше затворена за туристи допреди година, само че в този момент е най-популярната дестинация в света

Какво тъкмо притегля туристите

Няколко дни след въвеждането на таксата в италиански град се появи новината, че в Япония строят огромна ограда, която цели да ограничи гледката към планината Фуджи.

Тя се построява в град Фуджикавагучико пред магазин от известната локална верига Lawson. Паркингът му и регионът към него са се трансформирали в магнит за туристите, които желаят да уловят в един кадър две от иконите на Япония - Фуджи и Lawson.
 Магазин от веригата Lawson

Магазин от веригата Lawson

" Много е тъпо, че би трябвало да вършим това поради туристите, които не знаят да съблюдават правила ", разясняват от общината на града. Те допълват, че туристите не съблюдават законите за придвижване и оставят след себе си отпадък.

Оградата, която ще е висока 2.5 метра и дълга 20 метра, цели да отбрани и разположената наоколо дентална клиника. Често туристите употребяват паркинга й без позволение, а някои даже са се изкачвали на покрива й, с цел да създадат мечтаната фотография.
 Град Фуджикавагучико и планината Фуджи

Град Фуджикавагучико и планината Фуджи

същински туристически взрив след края на пандемията. През март тази година беше регистриран същински връх - 3 милиона туристи за месец, пишат Guardian.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР